Hoe Poke Bowl Barendrecht tot stand gekomen is

Hoe Pokebowl Barendrecht tot stand gekomen is.

Corona was in het land, het was niet meer weg te denken uit het leven. Alles veranderde en we moesten er op een bepaalde manier mee om gaan.
Omdat de lockdown er voor zorgde dat restaurants en winkels dicht moesten zetten dit 3 ondernemers aan het denken.
Als je niet meer uit eten kan gaan, dan moet het uit eten naar jou toe komen. Dus ga je research doen wat de mensen missen in deze omgeving.

Één van de 3 ondernemers heeft al meerdere restaurants, maar mocht daar mee dus ook niet open. Alleen voor afhalen & bezorgen. Dat gaf de 3 enthousiaste jongens een idee.

Nu dat restaurant verder niet geheel gebruikt wordt kunnen we daar misschien gaan uitproberen om een take away/bezorg restaurant te beginnen.

Zo gezegd zo gedaan. Ze gingen aan de slag met, jawel, pokebowls! Pokebowls zijn dé trend van tegenwoordig. Dit gerecht wat oorspronkelijk uit Hawaii komt, zorgt namelijk voor een lekkere, goed gevulde maar nog belangrijker onwijs gezonde maaltijd! Poké (spreekt uit als pokay) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis en groentes centraal staan. In een Poké Bowl zit jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten. De traditionele Hawaïaanse poké bevat vis die is gekaakt, ontveld en gefileerd. Deze vorm van poké werd populair rond 1970 en is nog steeds de gebruikelijke vorm op Hawaï. Omstreeks 2012 werd poké populair in de Verenigde Staten, waar enkele poké-restaurants openden. Tegenwoordig zijn ook de Europese landen gek op deze maaltijden!

En zo begon het achter de bar van een bestaand restaurant. Tussen de tap, op een klein werkblad flanste ze daar de zelfbedachte pokebowls in elkaar.
Alle ingrediënten werden gekocht bij de supermarkt, die daar ook nog eens om de hoek zat.
Het vlees werd kleinschalig ingekocht want ze hadden geen idee of dit zou gaan lopen.
Alles werd met de hand gesneden; wortel julienne, komkommer blokjes, radijs schijfjes, ringetjes lente ui, je kon het zo gek niet bedenken.

En toen kwam die aller eerste geopende dag; 14 pokebowls! Wauw wat was dat toen veel zeg. Met het net hebben van social media kanalen, maar zonder advertenties wisten mensen het gewoon te vinden en bestelde!
En zo vorderde de dagen zich van zelf en werden er 6 dagen per week verse pokebowls in elkaar gedraaid.  

Het werd drukker en drukker. Er moesten zelfs bezorgers worden aangenomen! Met een scooter uit eigen kring en wat bekende opgetrommeld bezorgde het kleine team de pokebowls in heel Barendrecht. Het leek eigenlijk wel een succes te worden!

Corona was immers nog in het land, maar er was besloten dat per 1 juni de restaurants weer open mochten. Dat betekende voor Pokebowl Barendrecht dat de bar weer in gebruik genomen werd door het restaurant zelf. Hierdoor kwamen ze voor een grote keuze te staan:

Stoppen of doorgaan? Maar doorgaan betekend wel een hele grote stap zetten....

In de volgende blog lees je hoe het vervolg gelopen is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.